یکشبه 18 خرداد 1404
تاریخ ایجاد: سه شبه 16 مهر 1398   تاریخ بروزرسانی: سه شبه 16 مهر 1398   

 

به گزارش مرکز تحقیقات دین پژوهی و طب، در این کارگاه دکتر محمد ستایش رئیس دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه در رابطه با جلوه های همسویی طب سنتی و مدرن و دکتر عباس پرداختی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در مورد جلوه هایی از همسویی داروسازی مدرن و فرآوده های طب سنتی سخن گفتند.

دکتر ستایش گفت: یکی از اصلی ترین عواملی که باعث شده طب جدید و سنتی همسو شوند شیوه تولید علم است که از ابتدا تا به الان روند خاصی را که همان اصالت تجربه است را طی کرده.

وی افزود: در طب سنتی تاکید شده که طبیعت هم مبنای سلامتی و هم مبنای بیماری است و در طب جدید نیز ما موضوعی به عنوان سبک زندگی داریم.

رئیس دانشکده طب سنتی ایرانی گفت: در طب سنتی ابعاد سلامت را شامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی می دانستند و همین رویکرد نیز در طب جدید وجود دارد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز گفت: رازی مبدع روکش دادن قرص است و این موضوع در سال 1945 و در مقاله ای عنوان شده که رازی اولین بار از لعاب اسفرزه برای قرص هایی که طعم مناسبی نداشتند استفاده می کرده است.

دکتر پرداختی که در مورد جلوه هایی از همسویی داروسازی مدرن و فرآوده های طب سنتی سخن می گفت، ادامه داد:  اکنون صمغ کتیرا و صمغ عربی کاربرد های بسیاری در داروها و تولیدات آرایشی دارد.

وی اضافه کرد: آنچه که از آن به عنوان ملین، مسهل و کاهنده اشتها در طب سنتی عنوان می شده، صمغ خرنوب است.

دکتر پرداختی در مورد فرمولاسیون زردچوبه و کاربرد آن در درمان های مختلف گفت و افزود: مصرف فلفل، زعفران، دارچین و زردچوبه از بروز بیماری های سرطان جلوگیری می کند و بیماری های قلبی و عروقی را به تاخیر می اندازد.

وی اضافه کرد: 56 نوع پروتئین در سفیده تخم مرغ وجود دارد و از این ماده در طب سنتی برای درمان سوختگی استفاده می شود و امروز نیز کاربرد دارد.

 

 

لینک فایل کارگاه جلوه های هم سویی طب مدرن و طب سنتی

enlightened فایل PDF